Agility steg 1

Under den här kursen kommer vi att lära oss agility från grunden. Vi kommer att varva teori med praktik och efter avslutad kurs kommer deltagarna ha fått prova på samtliga agilityhinder. Vi kommer även att träna på lättare kombinationer av hinder samt hur man bäst handlar sin hund runt en agilitybana. Kursen passar dig vars hund är minst 12 månader gammal samt kan tränas lös trots att andra hundar tränar runt omkring er. Om hunden exempelvis springer fram till andra hundar för att busa så kommer vi hjälpa er så att ni flyttas över till en annan lämpligare kurs, t ex allmänlydnadskursen. Detta på grund av att det stör de andra som går kursen om hundarna leker under träningarna.

Datum: Torsdagar12/4, 19/4, 26/4, 3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5
Tid: 18-19.30
Kostnad: 600 kronor
Instruktörer: Cornelia Johansson, Ella Fischer, Jenny Sundberg
För anmälan maila: cornelia-johansson@hotmail.com
För att se hur du anmäler dig och vad som behöver stå i anmälan, klicka här.
Sista anmälnings- och betaldag: 1/4

Agility steg 2

På denna kurs bygger vi på de grundkunskaper som lärs ut på Agility steg 1. Vi kommer köra banor och kombinationer av enklare/medel variant, men även gå igenom lite olika handlingsalternativ och tekniker som man kan göra på banan med sin hund. Det passar dig vars hund har gått Agility steg 1(hetter förut nybörjarkurs) eller har liknande kunskaper, det vill säga att den i huvudsak kan varje hinder som ingår i agility. För att delta ska hunden vara minst 12 månader gammal samt kan tränas lös trots att andra hundar tränar runt omkring er. Om hunden exempelvis springer fram till andra hundar för att busa så kommer vi hjälpa er så att ni flyttas över till en annan lämpligare kurs, t ex allmänlydnadskursen. Detta på grund av att det stör de andra som går kursen om hundarna leker under träningarna.

Datum: Torsdagar, 12/4, 19/4, 26/4, 3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5
Tid: 19.30-21.00
Kostnad: 600 kronor
Instruktörer: Astrid Hesseborn Ingeström, Cornelia Johansson, Min Linné
För anmälan maila: speckhuggare@hotmail.se
För att se hur du anmäler dig och vad som behöver stå i anmälan, klicka här.
Sista anmälnings- och betaldag: 1/4


Agility steg 3

På den här kursen får du träna på svårare kombinationer och framförallt ta dig an banor. För att gå den här kursen ska du ha gått Agility steg 2 eller ha liknande kunskaper. För att delta ska hunden vara minst 12 månader gammal samt kan tränas lös trots att andra hundar tränar runt omkring er. Om hunden exempelvis springer fram till andra hundar för att busa så kommer vi hjälpa er så att ni flyttas över till en annan lämpligare kurs, t ex allmänlydnadskursen. Detta på grund av att det stör de andra som går kursen om hundarna leker under träningarna.

Datum: Onsdagar, 11/4, 25/4, 16/5, 30/5
Tid: 18.00 – 21.00
Kostnad: 600 kronor
Instruktörer: Nathalie Mårtensson
För anmälan maila:  nathaliem@live.se
För att se hur du anmäler dig och vad som behöver stå i anmälan, klicka här.
Sista anmälnings- och betaldag: 28/3


 Agility tävlingskurs

Till den här kursen hyr vi in omtyckta instruktören Annica Aller för att ta oss an svårare kombinationer och banor. Annica har bland annat deltagit på 22 SM i Agility med sina hundar. Kursen passar dig som gått fortsättningskurs eller har liknande kunskaper. Din hund måste kunna alla balanshinder. För att delta ska hunden vara minst 12 månader gammal samt kan tränas lös. Om hunden exempelvis springer fram till andra hundar för att busa så kommer vi hjälpa er så att ni flyttas över till en annan lämpligare kurs, t ex allmänlydnadskursen. Detta på grund av att det stör de andra som går kursen om hundarna leker under träningarna.

Datum: Onsdagar 18/4, 2/5, 23/5
Tid: 18-21
Kostnad: 1150 kr
Instruktör: Annica Aller
För anmälan maila: nathaliem@live.com
För att se hur du anmäler dig och vad som behöver stå i anmälan, klicka här.
Sista anmälningsdag: 7/3

Comments are closed.